Τι κοκτέιλ θα φορέσουμε ???

Κοκτέιλ είναι τα φορέματα τα οποία μπορούν να φορεθούν σε κοκτέιλ πάρτι και σε επίσημες ή ημι-επίσημες εκδηλώσεις.

Ο Cristian Dior ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο “κοκτέιλ φόρεμα”, χαρακτηρίζοντας έτσι ένα απογευματινό ντύσιμο στα τέλη του 1940.

Τα φορέματα αυτά είναι πιο απλά και λιτά απ’ ότι τα βραδινά και οι τουαλέτες κι αυτό γιατί η ώρα που φοριούνται είναι συνήθως αρκετά νωρίτερα και σε λιγότερο επίσημες εκδηλώσεις, όπως αναφέρουμε παραπάνω.

Το μήκος τους μπορεί να ποικίλει, έτσι βλέπουμε φορέματα που συχνά αγγίζουν τον αστράγαλο ή αφήνουν ακάλυπτο μεγάλο μέρος των μηρών, παρότι είθισται απλώς να καλύπτει το γόνατο.

Αυτά άλλωστε είναι και τα πιο ευέλικτα και ευκολοφόρετα φορέματα μιας και είναι αυτά που μπορούμε να φορέσουμε από το πρωί στο γραφείο μέχρι και νωρίς το βράδυ μετά την δουλειά, σε ένα κοκτέιλ πάρτι ή μια ημι- επίσημη εκδήλωση, προσθέτοντας τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Το πιο δημοφιλές κοκτέιλ φόρεμα είναι το «μικρό μαύρο φόρεμα». Μολονότι βέβαια, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά χρώματα, μεγέθη, μήκη και σχήματα.

Η εποχή επίσης παίζει τεράστιο ρόλο στην επιλογή του σωστού χρώματος. Ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ φόρεμα, μπορεί να παίξει ανάμεσα σε αποχρώσεις του ροζ, του γαλάζιου, του μπλε, των floral prints, ένα ανοιχτό πράσινο, όπως και άλλες παστέλ αποχρώσεις μπορούν να αποδειχτούν ιδανικές…

Εν ολίγοις το είδος της εκδήλωσης είναι που παίζει πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή του ανάλογου φορέματος, καθώς και οι τάσεις της μόδας που καθοδηγούν τα βήματα μας…

Όσο για τα αξεσουάρ..???..Οι τσάντες, οφείλουν να είναι τυπικά μικρές – ένα βραδινό clutch, συμπληρώνει ιδανικά την εμφάνιση σας, όπως και τα παπούτσια που χρειάζεται να ακολουθούν την κομψότητα και την χάρη του φορέματος.

Τα κοσμήματα σαφέστατα, ολοκληρώνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ή απλώς συμπληρώνουν το σύνολο, δίνοντας έτσι το δικό τους στίγμα κάθε φορά.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε, όχι μόνο το τέλειο κοκτέιλ φόρεμα, αλλά εκείνο που θα σας κάνει να νιώσετε άνετα και με αυτοπεποίθηση μέσα σε αυτό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s